Traditioner

Fastelavn:

 

Det er i Krudtuglen en familie begivenhed. Vi opfordre alle til at komme og være klædt ud. Vi slår katten af tønde i begge afdelinger, men inde i børnehaven er det forældrene der starter. Når tønderne er slået ned så kroner vi en kattedronning og konge. Vi slutter af med at spise pizza og pizzasnegle , som forældre har bagt til os. Til dessert er der en fastelavnsbolle.

 

Teater på Krarup friskole:

 

Vi er hvert år inviteret ovre på Krarup friskole for, at se generalprøven på deres teaterstykke. Det er en meget hyggelig tradition, som er med til at give det enkelte barn kendskab til Krarup friskole.

Overnatning med ældste gruppe:

 

Vi overnatter hvert år med ældste gruppe, som snart skal videre og over i forårs SFO. Her er det børnene som sammensætter menuen og hvad vi skal hygge os med. Det er noget som både børn og voksne ser meget frem imod.

Koloni:

 

Hvert år tager vi på en micro koloni. Det vil sige, at vi tager afsted en torsdag morgen og så skal i hente jeres barn på kolonien ved 12 tiden. 

Arbejdslørdag:

 

Hvert år mødes vi til fælles hygge i 5 timer. Her bliver der gjort rent, malet, lagt fliser og mange andre ting som spare Krudtuglen for en kæmpe regning, hvis det var noget vi skulle have købt os til. Arbejdsopgaverne defineres af såvel personale og forældre.

Yderligere og helt sikkert det vigtigste giver det et sammen hold på tværs af huset. forældre- forældre. Personale - forældre og børn - forældre.

Vi spiser en lækker frokost midt på dagen. Så det passer med de yngste børns soverytme.

Bedsteforældredag:

 

Vi har hvert år en emneuge for både vuggestue og børnehave. Her arbejder begge afdelinger med samme emne, men aldersdifferentieret. Denne uge sluttes af med en bedsteforældredag.

Her er det kun bedsteforældrene som er velkomne. Det er ud fra en overvejelse, at bedsteforældrene så kan komme til at opleve deres barnebarns institution uden "forstyrrende" forældre.

Sommerfest:

Omkring den sidste fredag i august måned afholder vi vores sommerfest. Her medbringer hver familie noget til et fælles buffet bord og alle medbringer selv kød til grillen.

Inden vi spiser er der traditionen tro en lille markedsplads med boder som børnene kan prøve. 

Man er velkommen til at medbringe sine bedsteforældre.

Musik legestue i kirken:

 

I efteråret har vuggestuen et arrangement med Faaborg-Midtfyn musikskole, dagplejen(Korinth området) og Krarup kirke og Brahetrolleborg kirke .

1 gang om ugen i 6 uger går vuggestuen op i Krarup kirke og synge en masse sang. Præsten Ole Buhl kommer en gang og fortæller historien om "Jonas og hvalen". Det er musikskolen der stiller en voksen til rådighed og som styrer forløbet. Det hele afsluttes ned i Brahetrolleborg kirke, hvor alle børn deltager med deres forældre og sammen med dagplejerne og deres forældre. Arrangementet i kirken var ca 30 minutter og er super hyggeligt.

Halloween:

 

Vi afholder halloween for så har vi en ekstra dag, hvor vi kan klæde os ud og forskrække hinanden. Vi spiser altid uhyggeligmad og drikker blod til frokost.

Juletamtam:

 

Årets sidste tradition er vores juletamtam. Dette arrangement er også et familie og bedsteforældre.

Vi starter med at gå Luciaoptog  klokken 16 og ender inde i aulaen på skolen. Herefter synger vuggestue- og børnehavebørn nogle julesange for deres familier. Når vi er færdige med at synge kan forældrene tage billeder af deres børn.

Herefter så går vi alle rundt om juletræet og synger jule ind. Hvis  og kun hvis vi er heldige så kommer julemanden med lidt lækkerier til børnene.

Herefter hygger vi med saft, gløgg og æbleskiver.